Начало Здравна медиа Здравни новини Безплатни консултации и нов вид лечение на жени с урологични проблеми в Пловдив

Безплатни консултации и нов вид лечение на жени с урологични проблеми в Пловдив

Безплатни консултации и нов вид лечение на жени с урологични проблеми в Пловдив - изображение
През следващата седмица в МБАЛ "Пловдив" ще консултират безплатно жени, които страдат от урологични проблеми. За първите 50, на които ще бъде приложена новата методика, интервенцията ще е безплатна.

Присаждане на собствени стволови клетки ще се прилага при жени, които се изпускат по малка нужда. Лечението по този начин започва в МБАЛ "Пловдив", съобщи ръководителят на отделението по урология д-р Димитър Шишков. Методът се прилага за първи път у нас, въпреки че е широко разпространен в Германия, Австрия и други европейски държави.

Всяка трета жена страда от заболяването. Броят на засегнатите се увеличава след 45-годишна възраст. Появява се най-често след раждане или след рязко отслабване. Затова се нарича стрес инконтиненция на урина. Новата методика е особено подходяща за по-младите и ще може да се прилага при всички дами над 18 години.

Стволовите клетки се извличат от мускул на гърдите. Взетата тъкан се имплантира в пикочния мехур в най-голяма близост до сфинктера. На пациентките се поставя упойка, въпреки че методиката се прилага с изключително тънка игла. Целта е жените да не изпитват и най-малък дискомфорт. Наблюдението в болницата е едно денонощие.

За Framar.bg:

4.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА