Начало Здравна медиа Здравни новини Безплатни консултации по репродуктивно и сексуално здраве в II САГБАЛ Шейново

Безплатни консултации по репродуктивно и сексуално здраве в II САГБАЛ Шейново

Безплатни консултации по репродуктивно и сексуално здраве в II САГБАЛ Шейново - изображение

Безплатни консултации по репродуктивно и сексуално здраве ще се провеждат през месец март в II САГБАЛ "Шейново".

Двойките ще могат да получат цялостна медицинска информация, свързана със семейното планиране, сексуалните взаимоотношения, предпазване от нежелана бременност и аборт.

От медицинското заведение препоръчват всеки да запише предварителен час за консултация на телефон: 02 - 965 - 94 – 81

Една от основните причини за жените в репродуктивна възраст да не потърсят специализирана медицинска помощ са притесненията и недостатъчната сексуална култура. Това от своя страна забавя отстраняването на проблема, води до емоционални и психични последици.

Сериозен проблем в България са и абортите. Според статистиката едва 20% от бременностите в страната са планирани. За държавите от ЕС процентът на планирана бременност е 60-70%.

Прекъсването на бременност или аборт са едни от основните причини за стерилитет и проблемно забременяване при жените. Други възможни причини са прекарани операции, генетични фактори, възпалителни заболявания, наличие на ендометриоза, миома на матката и други. Трябва да се отбележи, че репродуктивните проблеми могат да бъдат и от страна на мъжа. При мъжете обикновено става въпрос за възпалителни заболявания, прекарани заболявания в детството като заушка и други. Моментът може да бъде и чисто на психологическо ниво, стрес или цялостен начин ан живот.

Над 250 хиляди двойки в България са регистрирани с подобни проблеми.

Специалистите уточняват, че приблизително 90% от двойките с репродуктивни проблеми могат да бъдат успешно лекувани.

По текста работи: Велина Неделчева
Снимка: webstudio-bg.net

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниФизиологияЛайфстайлХранене при...Социални грижиОрганизацииЛюбопитноЗаведенияНормативни актовеАлтернативна медицинаСпециалистиИнтервютаБотаникаПсихологияЗдравни съветиЛеченияИстория