Начало Здравна медиа Здравни новини Безплатни консултации със специалист по урология и трансплантология от Турция

Безплатни консултации със специалист по урология и трансплантология от Турция

Безплатни консултации със специалист по урология и трансплантология  от Турция - изображение

Водещият специалист по урология и трансплантология от Турция доц. д-р Бурак Кочак ще гостува в България и ще консултира безплатно на 24 и 25 ноември 2017 г. Всеки желаещ може предварително да запази час на тел. 0879 977 401 или 0879 977 402. Желателно е да се носят всички налични медицински документи до момента.

Доц. д-р Бурак Кочак е ръководител на Центъра за бъбречна трансплантация към болница „Мемориал Шишли“, известна с множеството успешни трансплантации на бъбрек дори и при най-малки пациенти – деца под 10 години. Той ще гостува в страната по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, за да предостави едни от най-съвременните методи в медицината на български пациенти.

Доц. Кочак е известен и доказан специалист, усъвършенствал уменията си в трансплантологията в Northwestern University, САЩ и има сертификат от American Society of Transplant Surgeons за осъществяване на бъбречна и панкреатична трансплантация. Неговият екип разполага с необходимият опит при трансплантирането на бъбрек и при деца. Скоро е извършена бъбречна трансплантация на 6-месечно бебе (6,5 кг.) от жив донор.

Той споделя, че в центъра около 25% от трансплантациите са на деца, а успеваемостта е 99,9%.

Пациенти с хронична бъбречна недостатъчност се нуждаят от трансплантация или диализа. Тези, които са имали възможността за трансплантация, имат по-високо качество и продължителност на живот, в сравнение с хората на диализа. Това се дължи на факта, че диализата заменя отчасти функцията на бъбреците. Затова възможността от трансплантация е предпочитана за пациент с хронична бъбречна недостатъчност, отколкото животът на диализа. Тази закономерност е от значение и за деца под 5-годишна възраст, за да могат да растат и да се развиват нормално.

Въпреки това нуждаещите се в България и по света надхвърля многократно броят на трупните донори в мозъчна смърт. Алтернатива в тези случаи е живото донорство, при което близък дарява бъбрек, за да спаси друг живот.

По статията работи: Велина Неделчева
Източник: Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“
Снимка: Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“


5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиЛайфстайлЛюбопитноИсторияЗдравни съветиСнимкиНормативни актове