Начало Здравна медиа Здравни новини Безплатни консултации с ин витро специалист в Пловдив

Безплатни консултации с ин витро специалист в Пловдив

Безплатни консултации с ин витро специалист в Пловдив - изображение

На 9 и 10 юни в Пловдив проф. д-р Джем Фичиджиолу ще дава безплатни консултации на двойки, които имат проблем със забременяването. Той е в страната по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“. Организаторите съобщават, че желаещите да бъдат консултирани от турския лекар трябва да си запишат час на телефон 0879 009 742.

Пациентите трябва да носят изследвания като LH, FSH, AMH, FT3, FT4, TSH, TAT, MAT. Пролактин, естрадиол, прогестерон трябва да са направени между втория и четвъртия ден от началото на менструалния цикъл. Необходими са още спермограма, кръвна група и фактор и на двамата партньори. Ако желаят, дамите могат да предоставят и мутациите на тромбофилия и направена хистеросалпингография заедно със снимките и разчитането.

Проф. Фичиджиолу е специалист, който използва иновативен метод – микрофлуидна чип технология, която се прилага при намалена подвижност на сперматозоидите. От 2005 г. е ръководител на Център за ин витро в Университетска болница „Йедитепе“, която е една от малкото в света, лекуваща чрез този метод двойките, при които мъжът е причина за безплодието.

Почти половината от случаите на проблемно забременяване се дължат на намален брой или подвижност на сперматозоидите. Микрочиповете са с гравирани канали, по които подвижните мъжки полови клетки плуват, а увредените или по-бавните се отделят. Стойностните сперматозоиди после се използват чрез микроинжекция, като по този начин шансът за забременяване е по-висок и качеството на ембрионите е гарантирано.

Иновативният метод е наскоро разработен и се прилага във все още малко ин витро клиники по света. Счита се, че той повишава успеваемостта при асистираната репродукция.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: Здравен информационен център "Медикъл Караджъ"

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИсторияЛюбопитноСоциални грижиАлтернативна медицинаСнимкиСпециалистиЗаведенияЗдравни проблемиЗдравни съветиОрганизацииБотаникаИнтервютаМедицински изследванияНормативни актовеПсихологияЛеченияОбразованиеСпорт и туризъмАптекиЛайфстайл