Начало Здравна медиа Здравни новини Безплатни консултации с турски специалист на хора със затлъстяване в София

Безплатни консултации с турски специалист на хора със затлъстяване в София

Безплатни консултации с турски специалист на хора със затлъстяване в София - изображение

Турският специалист по обща и онкологична хирургия, трансплантации на органи и бариатрична хирургия проф. д-р Гьокхан Яджъ ще проведе безплатни консултации с пациенти, които имат необходимост от операционно лечение на наднормено тегло. Прегледите ще се проведат на 19 май в централния офис на болница „Гювен Анкара“ в София, който се намира на бул. „Цар Освободител“ 14 (сграда „Ландмарк“, 5 ет.). Желаещите трябва предварително да се запишат на телефони 0890 187 777 и 0893 097 777.

Проф. д-р Яджъ е завършил Военномедицинския факултет „Гюлхане“. В университет „Мадисон“, САЩ, е бил научен сътрудник в отделението по трансплантации. Преди седем години завършва курс Да Винчи, Страсбург, по роботизирана хирургия, Програма за бариатрична и метаболитна хирургия.

Тези два подхода са подходящи за отслабване в големи размери при хора, които страдат от затлъстяване. Извършването на хирургичните интервенции става с помощта на модерни лапароскопски и ендоскопски оперативни методи.

Чрез бариатричната и метаболитната хирургия се редуцира теглото, намалява се рискът от смъртност, премахват се съпътстващите затлъстяването заболявания, както и се подобрява качеството на живот. Значителна промяна настъпва по отношение на хипертонията, ставните заболявания, диабет тип 2 и сънната апнея, които често са сред проблемите на страдащите от наднормено тегло.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: picdn.net

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗаведенияСпециалистиДиетиЛюбопитноТестовеЗдравни съветиЛайфстайлВидеоИнтервютаПсихологияСнимкиОрганизацииЛеченияЗаболявания (МКБ)СпортАлтернативна медицинаМедицински изследванияЗдравни проблемиХранене при...БотаникаСоциални грижиИсторияСпорт и туризъмОбразованиеАптеки