Начало Здравна медиа Здравни новини Безплатни онкологични и хематологични прегледи при чуждестранен лекар във Варна

Безплатни онкологични и хематологични прегледи при чуждестранен лекар във Варна

Безплатни онкологични и хематологични прегледи при чуждестранен лекар във Варна - изображение

В България ще гостува доц. д-р Дарда Байрактар, специалист по хематология и медицинска онкология, който ще проведе безплатни прегледи във Варна на 12 и 13 май тази година. Желаещите да се консултират с именития лекар трябва да носят със себе си всички медицински епикризи и документи, показващи по какъв начин е лекувано тяхното онкологично заболяване досега, както и актуални изследвания на английски език. Предварителни записвания се правят на телефони 0879 977 401 и 0879 977 402.

Доц. д-р Байрактар е в България по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“. Завършва в Анкара медицинското си образование през 2003 г. и се отправя за САЩ, където специализира и работи до 2015 г. Печели награда за своя разработка, отнасяща се за нов режим на химиотерапия при високорискови лимфоми. Избран е за стипендиант в MD Anderson Cancer Center в Хюстън, който е най-големият раков център с рекорден брой костно-мозъчни трансплантации в света.

Завръща се в Турция и се занимава с индивидуални иновативни терапии за лечение на онкологични заболявания като рак на простата, на пикочния мехур, на дебелото черво, лимфоми, миеломи, левкемия. Специалист е в хаплоидентичните трансплантации на стволови клетки, когато няма подходящ донор, и костно-мозъчни трансплантации.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

СпециалистиНовиниЗаведенияОрганизацииКлинични пътекиИсторияНормативни актовеНаправления в медицинатаЛюбопитноМедицински изследванияАлтернативна медицинаЗдравни съветиСнимкиНаучни публикацииПрезентацииЛайфстайлОбразованиеСпорт и туризъмАптеки