Начало Здравна медиа Здравни новини Безплатни очни прегледи в няколко детски градини в Пловдив

Безплатни очни прегледи в няколко детски градини в Пловдив

Безплатни очни прегледи в няколко детски градини в Пловдив - изображение

Акция за безплатни очни прегледи стартира под наслов „Весели очички“ днес в Пловдив, район „Северен“. Мащабният проект е насочен към шестгодишните деца – бъдещи първокласници.

До 17 май по предварително изготвен график ще бъдат прегледани около 350 деца в подготвителна група от всички осем детски градини в района. Родителите ще могат да декларират предварително своето съгласие или отказ за преглед на своето дете.

Кметът на район „Северен“ Ральо Ралев, присъствал на откриването на инициативата, благодари на организаторите за благородното начинание. Това е поредното доказателство за обществена загриженост и ангажираност към здравето на най-малките деца.

Основната цел е навременно диагностициране и успешното лечение на отклонения в зренията, както и други заболявания на очите в ранна детска възраст.

Децата ще бъдат преглеждане с последно поколение портативен авторефрактометър Mobile Vision Screener PlusopiX S12c, който позволява автоматично изследване. Ще се изследва роговицата на очите, ще се прегледат за късогледство и далекогледство, ще бъдат сравнявани размерите на зениците на двете очи.

Резултатите за очното здраве на децата ще бъдат предоставени на родителите, което ще позволи своевременната реакция и насока за преодоляване на констатирани дефицити.

Инициативата се организира от лайънс клубовете в града „Пловдив“, „Евредика“ и „Пловдив –Филипополис“, съвместно с Центъра за рехабилитация на слепи.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Марица

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиЛайфстайлИсторияНормативни актовеХранене при...ПсихологияФизиологияСпортОрганизацииАптекиПроизводителиЗаведенияАлтернативна медицинаСпециалистиМедицински изследванияКлинични пътекиБотаникаЛеченияСоциални грижиРецептиИнтервютаАнкетиОбразование