Начало Здравна медиа Здравни новини Безплатни очни прегледи стартират в Смолян

Безплатни очни прегледи стартират в Смолян

Безплатни очни прегледи стартират в Смолян - изображение

В Смолян ще се проведат безплатни прегледи за катаракта и глаукома.

Те са в рамките на кампанията "Право на зрение", организирана от Очното отделение на Многопрофилната болница.

Кампанията ще стартира на 2 декември 2015 г. с информационна среща-беседа, която ще започне от 15.30 часа в заседателната зала на МБАЛ "Братан Шукеров". По време на беседата ще бъдат разяснени причините за заболяванията, симптомите и начините на лечение. Всеки посетител ще получи талон, срещу който ще бъде прегледан безплатно.

На срещата ще бъдат обявени както датите на безплатните прегледи, така и телефоните за предварително записване.

"Кампанията е насочена към хората около и над 50-годишна възраст, тъй като те попадат в рисковата група", обясняват организаторите.

Националната кампания "Право на зрение" се провежда в рамките на Глобалната програма за предотвратяване на слепотата на Световната здравна организация. Целта на програмата е към 2020 г. предотвратимите причини за слепотата да бъдат сведени до възможния минимум.

Статистика на СЗО показва, че в целия свят има 37 милиони слепи и 161 милиона души с влошено зрение. На всеки пет секунди в света ослепява по един възрастен човек, а всяка минута – едно дете.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСпециалистиЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиЛюбопитноФизиологияМедицински изследванияИсторияОбразованиеСпорт и туризъмЗаведенияОрганизацииНормативни актовеЗдравни проблемиАлтернативна медицинаХранене при...Клинични пътекиБотаника