Начало Здравна медиа Здравни новини Безплатни прегледи за атопичен дерматит във ВМА - София

Безплатни прегледи за атопичен дерматит във ВМА - София

Безплатни прегледи за атопичен дерматит във ВМА - София - изображение

В поликлиниката на Военномедицинска академия – София специалисти от Клиниката по дерматология и венерология ще преглеждат безплатно хора, страдащи от атопичен дерматит. Кампанията започва от днес и ще продължи до 28 април. Желаещите да се прегледат ще бъдат приемани в кабинет 227 от 10 до 12 ч. и не е нужно предварително записване.

Атопичният дерматит може да причини трайни увреждания на епидермиса, ако не се контролира. Той се характеризира със суха кожа, възпаление и дразнене. Разпознава се по обрива и зачервената кожа около него, възможно е да се появяват жълтеникави корички, гнойни налепи или снежинки. За първи път се проявява между втория и шестия месец след раждането и може да продължи до 5-годишна възраст.
Най-честите места, на които се появява атопичният дерматит, са лицето, около лактите и колената, ръцете, но много често може да обхване и цялото тяло. Когато е по скалпа и зад ушите, може да се обърка със себореята, затова е нужна консултация със специалист.

Все още не е ясен причинителят на заболяването, но са отбелязани няколко фактора, които могат да го отключат. Това са полените, домашният прах, сухият климат, бактериалните инфекции, някои перилни препарати, стресът, определени материи. Възможно е храни като яйца, фъстъци, соя, риба, мляко и пшеница да предизвикат появата на атопичния дерматит.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: prb.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниАлтернативна медицинаЛюбопитноЗаведенияЗдравни съветиХранене при...ИсторияПроизводителиБотаникаЛеченияСпециалистиНормативни актовеСнимки