Начало Здравна медиа Здравни новини Безплатни прегледи за гуша във ВМА на 26 и 27 септември

Безплатни прегледи за гуша във ВМА на 26 и 27 септември

Безплатни прегледи за гуша във ВМА на 26 и 27 септември - изображение

Специалисти от Военномедицинска академия ще проведат безплатни профилактични прегледи за гуша. Кампанията ще се проведе в два дни – 26 и 27 септември в периода от 13:00 ч. до 16:00 ч. Консултациите ще се извършват в Клиниката по ендоскопска, ендокринна хирургия и колопроктология, която се намира на 6-тия етаж на болницата.

Безплатните профилактични прегледи ще се извършват само с предварително записан час на телефон: 02/ 92 25 910. Всички желаещи могат да позвънят в периода от 09:00 ч. до 14:00 ч.

Гушата представлява анормално уголемяване на щитовидната жлеза, което не се дължи на възпалителни или ракови образувания. Това е едно от често срещаните ендокринни заболявания. В повечето случаи протича безболезнено. При значително уголемени размери обаче може да причини дискомфорт и болка. Лечение се назначава в зависимост от големината, симптомите и основната причина.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Монитор

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗаболявания (МКБ)БотаникаЛеченияЗаведенияСпециалистиИсторияЛайфстайлСоциални грижиЛюбопитноЗдравни съветиНормативни актовеСнимки