Начало Здравна медиа Здравни новини Безплатни прегледи за диабет на 11 октомври в Казанлък

Безплатни прегледи за диабет на 11 октомври в Казанлък

Безплатни прегледи за диабет на 11 октомври в Казанлък  - изображение

По повод Световния ден за борба с диабета, който се отбелязва на 14 ноември, през октомври ще се проведе кампания за безплатни прегледи срещу заболяването в Казанлък.

На 11 октомври (сряда) от 10:00 ч. до 16:00 ч. мобилна лаборатория с австрийски екип ще предоставя възможността на гражданите да проверят безплатно своите нива на кръвна захар, кръвно налягане и холестерол.

Мобилната лаборатория ще се намира на паркинга от южната страна на ДКЦ „Поликлиника“ в град Казанлък.

Инициативата се провежда съвместно от Община Казанлък, ДКЦ „Поликлиника” АД и „Ливеда Мед 2000” ООД.

Диабетът е главен рисков фактор за развитието на сърдечносъдови заболявания, усложнения с нервната система, бъбречна недостатъчност и други съпътстващи заболявания. Официалната статистика посочва, че само в България диагностицираните с диабет хора са над 500 000, а близо 150  000 други дори и не подозират, че са носители на това заболяване.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Община Казанлък


5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиЛайфстайлЛюбопитноСпециалистиОбразованиеСпорт и туризъмОрганизацииЗаведенияПроизводителиХранене при...ИсторияСнимкиЗдравни съветиПатологияИнтервютаДиетиАнкетиХрани и ястияВидеоТестовеСпортЛеченияБотаникаИзследванияПсихологияАлт. медицинаКлинични пътекиЗдравни проблеми