Начало Здравна медиа Здравни новини Безплатни прегледи за диабет на 14 ноември в IV градска болница

Безплатни прегледи за диабет на 14 ноември в IV градска болница

Безплатни прегледи за диабет на 14 ноември в IV градска болница  - изображение

Четвърта многопрофилна болница за активно лечение – София организира кампания с безплатни прегледи за диабет на 14 ноември в периода от 09:00 ч. до 12:00 ч. Инициативата е по повод отбелязването на Световния ден за борба с диабета – 14 ноември.

Консултациите ще се извършват на втория етаж в административната сграда. Прегледите ще включват измерване на кръвна захар с глюкомер, обучение за диета при захарен диабет, обучение за пациенти на терапия с инсулин, както и самостоятелни корекции на инсулиновите дози.

Диабетът е социално-значимо и коварно заболяване, защото дълго време остава без симптоми. Характеризира се с повишено ниво на глюкозата в кръвта, редукция на тегло, отпадналост, повишена жажда, често уриниране, сухота в устата. Известни са два типа диабет – тип 1 и тип 2, всеки от които има своите особености. Рискът при хората с фамилна обремененост, наднормено тегло, високо кръвно налягане и холестерол е по-висок и трябва да се преглеждат по-често. Ранното диагностициране на заболяването позволява предотвратяването на усложнения от болестта, която засяга повече от 415 милиона души по цял свят. Близо 480 000 са хората в България, диагностицирани със захарен диабет, а около 200 000 не подозират за това.

По статията работи: Велина Неделчева
Източник: „Четвърта многопрофилна болница за активно лечение – София“
Снимка: astorgadigital.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛайфстайлСоциални грижиЛюбопитноИнтервютаИсторияСнимкиЗдравни съветиПатологияХранене при...ВидеоХрани и ястияТестовеАнкетиДиетиСпортБотаникаОрганизацииЛеченияЗаведенияИзследванияСпециалистиАлт. медицинаКлинични пътекиЗдравни проблемиПсихологияПроизводители