Начало Здравна медиа Здравни новини Безплатни прегледи за рак на гърдата в ДКЦ 1 Света Клементина - Варна

Безплатни прегледи за рак на гърдата в ДКЦ 1 Света Клементина - Варна

Безплатни прегледи за рак на гърдата в ДКЦ 1 Света Клементина - Варна - изображение

По повод Световният месец за борба с рака на гърдата ДКЦ 1 „Света Клементина”, по известна като Градската болница, стартира кампания за безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата. Това обяви ръководството на здравното заведение.

Желателно е предварително записване за консултация в периода от 10:00 ч. до 15:00 ч. на телефон 0895/640 361.

Прегледите ще се извършват от 9 до 13 октомври в часовия диапазон 09:00 ч. – 14:00 ч. Изискването е пациентките да носят със себе си актуална мамография. При липса на такава може да се направи актуална с направление от личен лекар или срещу заплащане в здравното заведение.

Безплатните консултации ще се извършват в кабинета на управителя д-р Иван Иванов, който заедно с доц. Д-р Христина Попмихайлова ще прегледат всички желаещи.

Кабинетът на д-р Иванов се намира на втория етаж на ДКЦ 1 „Света Клементина”.

Профилактиката е един от основните методи за превенция срещу рака на гърдата. Специалистите напомнят, че диагностицирането на заболяването в най-ранен стадий позволява неговото пълно излекуване. Желателно е всяка жена след 40-годишна възраст да се изследва на мамограф поне веднъж годишно.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: businessportal.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗдравни съветиЛайфстайлИсторияЛюбопитноСнимкиВидеоПатологияИзследванияАлт. медицинаЗдравни проблемиЛеченияБотаникаСоциални грижиНормативни актове