Начало Здравна медиа Здравни новини Безплатни прегледи за рак на млечната жлеза в Стара Загора

Безплатни прегледи за рак на млечната жлеза в Стара Загора

Безплатни прегледи за рак на млечната жлеза в Стара Загора - изображение

Кампания за профилактични ехографски прегледи на млечната жлеза стартира от 24 май в Стара Загора. Желаещите могат да се прегледат безплатно в Комплексния Онкологичен Център на града.

Профилактиката е насочена предимно към дамите на възраст между 18 и 40 години, които не са диагностицирани с онкологично заболяване. За жените над тази граница е желателна Мамография, поемаща се от Здравната каса.

Препоръчително е предварително записване на час при организаторите на инициативата: Васил Василев – тел: 0885 76 33 00 и Петя Танчева – тел: 0888 044 887. Прегледите ще се осъществяват до запълването на определена бройка -  75 общо. Специалистите в Комплексния Онкологичен Център по образна диагностика, които ще извършват профилактичните прегледи са д-р Диана Гешева и д-р Златко Русев.

Кампанията е в периода 24 май – 7 юни.

Според лекарите добрата профилактика е един от най-добрите варианти за поддържане на добро здраве и своевременни мерки при необходимост.

Организатори на инициативата са Ротаракт клуб Стара Загора и Ротари клуб Стара Загора.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: coneyconey.jp

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноСнимкиИсторияПатологияВидеоАлтернативна медицинаЗдравни проблемиМедицински изследванияБотаникаЛеченияСоциални грижиНормативни актовеСпециалисти