Начало Здравна медиа Здравни новини Безплатни прегледи и консултации на 8 и 9 април в Бургас

Безплатни прегледи и консултации на 8 и 9 април в Бургас

Безплатни прегледи и консултации на 8 и 9 април в Бургас - изображение

Безплатни здравни прегледи и консултации ще се проведат на 8 и 9 април в МОЛ Галерия. Във второто издание на Изложение "Зона Здраве" 2017 гражданите на града ще могат да се възползват от компетентността на медицински специалисти от различни направления.

Изложението разполага тази година с предвидена зала, където ще се проведат презентации за бъдещи родители и училища за родители. Лекари от различни здравни заведения с общинско участие ще консултират желаещите по график. На място ще се правят изследвания за ХИВ, СПИН, ехографии, очни заболявания, съдов доплер, тест за тегло и други. Специалистите от Комплексния онкологичен диспансер ще се правят ехография на място и през двата дена до обяд.

В програмата ще участва и РЗИ Бургас с промоция за здравето. Организирана е програма за намаляване на въздействието на радиона, естественият радиоактивен газ, който навлиза в жилищата. Предвидени са консултации за вредите и ползите от рентгеновите изследвания.

Българският червен кръст ще участва с представяне на обучение за оказване на първа медицинска помощ. На 9 април в 11 ч. е организирана театрална пиеса като вид обучение за оказване на първа помощ, предназначена за децата от детските градини.

Изложението е посветено на Световния ден на здравето – 7 април. Организатори са Националната пациентска организация и Института за здравно образование, съвместно със съдействието на Община Бургас, РЗОК, РЗИ и БЧК.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: BlogQpot


5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛайфстайлСоциални грижиЛюбопитноИсторияЗдравни съветиНормативни актовеСнимкиОрганизацииОбразованиеСпорт и туризъмЗаведенияСпециалистиАптеки