Начало Здравна медиа Здравни новини Безплатни прегледи и кръводарителска акция на 6 и 7 април в Бургас

Безплатни прегледи и кръводарителска акция на 6 и 7 април в Бургас

Безплатни прегледи и кръводарителска акция на 6 и 7 април в Бургас - изображение

В Бургас предстои стартирането на кампания за здравословни дни, в които ще се съчетаят кръводарителска акция и безплатни изследвания. Техен инициатор е Университетската болница в града.

Акцията по кръводаряване ще се проведе на 6 април от 11 ч. в най-големия търговски център в Бургас, където неговите посетители могат да се включат и да дадат своя принос до 15 ч.

В Медицинския център на УМБАЛ - Бургас - "Св. Николай Чудотворец", специалисти от различни направления ще правят безплатни изследвания и консултации. На разположение на желаещите да се прегледат ще бъдат ендокринолог, при който могат да измерят кръвната си захар, неврохирург, детски и съдов хирург, гастроентеролог, уролог. Двама млади гастроентеролози ще консултират специално хората за правилното хранене, тъй като в кампанията ще се обърне специално внимание върху храносмилателната система и какво да бъде храненето при различни видове заболявания.

В неделния ден, на 7 април, лекарите ще извършват доплерови изследвания за превенция на инсулта. Началото им е от 12 ч. и ще продължат до 14 ч., а от 14 до 16 ч. ще има консултации с д-р Евгени Бенчев, детски хирург. Урологът д-р Мая Катрофилова ще преглежда деца и възрастни от 16 до 18 ч.

Препоръчително е пациентите да носят предишни изследвания. Консултациите и прегледите ще бъдат безплатни, не е необходимо да се запазва час.

Редактор: Ирина Тенева
Източник: clinica.bg
Снимка: pixabay.com

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

СпециалистиНовиниЗаведения