Начало Здравна медиа Здравни новини Безплатни изследвания на кръвна захар в Добрич

Безплатни изследвания на кръвна захар в Добрич

Безплатни изследвания на кръвна захар в Добрич - изображение

Безплатни изследвания на кръвна захар ще се проведат в Добрич за втора поредна година. Кампанията ще се осъществи в четири пункта на града по повод 14 ноември - Световният ден за борба с диабета.

Инициативата се организира от младия лекар д-р Калоян Велков. На 14 ноември до 14 часа ще се извършват безплатни изследвания на кръвна захар, кръвно налягане, ръст, тегло, обиколка на талията.

Четирите пункта са разкрити пред МБАЛ „Добрич", Драматичен театър „Йордан Йовков", Дом-паметник „Йордан Йовков" и хотел „България".

Изследванията отнемат броени минути и ще се извършат от медицински лица, представители на БЧК и Фондация „Ръка за помощ".

Миналата година в Добрич са регистрирани 34 нови случая на диабет при изследвали се 1171 човека.

В световен мащаб от диабет страдат над 414 милиона души като се смята, че броят им ще се увеличи над половин милион до 2040 г. В България са регистрирани около 970 хиляди души.

Снимка: dobrudjabg.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛайфстайлЛюбопитноИсторияЗдравни съветиСнимкиНормативни актовеДиетиСпортМедицински изследванияЛеченияАлтернативна медицинаБотаникаХранене при...ИнтервютаКлинични пътекиСпециалистиОбразованиеЗаведенияСпорт и туризъмОрганизацииАптеки