Начало Здравна медиа Здравни новини Безплатни прегледи на щитовидната жлеза и измерване на гликиран хемоглобин в УМБАЛ Александровска

Безплатни прегледи на щитовидната жлеза и измерване на гликиран хемоглобин в УМБАЛ Александровска

Безплатни прегледи на щитовидната жлеза и измерване на гликиран хемоглобин в УМБАЛ Александровска - изображение

Кампания за ранно диагностициране на захарен диабет и заболявания на щитовидната жлеза ще се проведе в УМБАЛ "Александровска" в периода април – май 2017 година. Инициативата е на Центъра за превенция на захарен диабет в здравното заведение, съвместно със сдружение ВИОМ.

Всички желаещи могат да запишат предварително час между 08:00ч. и 12:00ч. на телефон: 0879 878 051.

Безплатните ехографски прегледи на щитовидната жлеза и безплатното измерване на гликиран хемоглобин, както и необходимите изследвания ще се проведат в Центъра за превенция на захарния диабет и неговите усложнения към Клиниката по ендокринология и болести на обмяната на УМБАЛ "Александровска". Центърът се намира в дясното крило на сградата на 1 етаж, срещу арката.

За захарен диабет е препоръчително да се прегледат хора, които не са правили измервания досега и се характеризират с някои рискови фактори като наднормено тегло, роднина с диабет, сърденосъдово заболяване, повишено кръвно налягане, на възраст над 45 години.

За щитовидната жлеза се препоръчва да се консултират хора, които не са преглеждали щитовидната си жлеза до момента и се характеризират с оплаквания като умора, понижена работоспособност, имат нарушения в съня, изпитват тревожност, с укорен или забавен пулс.

Заболявания на щитовидната жлеза както и захарният диабет тип 2 са едни от най-честите ендокринни заболявания. Необходима е редовна профилактика на здравето, защото много от случаите се установяват тогава, когато са се появили усложнения и увреждания.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: alexandrovska.com

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗдравни съветиЗаведенияСпециалистиЛайфстайлЛюбопитноЗаболявания (МКБ)ИсторияНаучни публикацииЛеченияХранене при...ИнтервютаАлтернативна медицинаМедицински изследванияСнимкиКлинични пътекиФизиологияНормативни актовеБотаникаСпортДиетиХрани и ястияТестовеАнкетиОрганизацииЗдравни проблемиПроизводителиСпорт и туризъмОбразованиеАптекиСоциални грижи