Начало Здравна медиа Здравни новини Безплатни прегледи от 26 октомври до 2 ноември в община Родопи

Безплатни прегледи от 26 октомври до 2 ноември в община Родопи

Безплатни прегледи от 26 октомври до 2 ноември в община Родопи  - изображение

От 26 октомври до 2 ноември мобилен екип с професионална апаратура ще извършва безплатни профилактични прегледи за населението на редица села в община Родопи. Над 24 хиляди жители от Ягодово, Брестник, Устина, Крумово, Кадиево, Цалапица, Храбрино, Оризари, Браниполе и Брестовица ще могат да се възползват от консултации със специалисти по вътрешни болести, ендокринолог и кардиолог. Прегледите ще се извършват в специализирани за целта помещения в кметствата и пенсионерските клубове по населени места. На желаещите ще бъде измерено кръвното налягане, кръвната захар и ще бъде направена електрокардиограма. Всеки пациент, нуждаещ се от допълнителни изследвания, ще бъде насочен към определено лечебно заведение за хоспитализация.

Кампанията е организирана от верига болници „Медлайн – Централ хоспитал“ по инициатива на д-р Невен Енчев, мениджър на лечебните заведения и председател на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан, и на инж. Пламен Спасов, кмет на Община Родопи.

Идеята за профилактични прегледи за населението на община Родопи стартира още преди 4 години по инициатива на д-р Енчев. Това е добра възможност да се предостави качествено медицинско обслужване на жителите от селата в достъпна за тях среда. Подобни консултации спестяват средства и време за посещение при личен лекар“, коментира кметът на община „Родопи“ Пламен Спасов.

Акцията е организирана във връзка с настъпващата зима, по повод празника Димитровден и най-вече поради зачестилите случаи на заболявания от вирусни инфекции.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: goldencrown.bg

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛайфстайлСоциални грижиЛюбопитноИсторияЗдравни съветиСнимкиНормативни актове