Начало Здравна медиа Здравни новини Безплатно измерване на кръвната захар в Болница „ВИТА“

Безплатно измерване на кръвната захар в Болница „ВИТА“

Безплатно измерване на кръвната захар в Болница „ВИТА“ - изображение

През седмицата от 19 до 23 ноември в Болница „Вита“ по случай Световния ден на диабета ще се проведе БЕЗПЛАТНО измерване на кръвната захар. Всеки желаещ да получи измерване и консултация, може да го направи на 19 (понеделник) и на 22 ноември (четвъртък) от 15 до 16 часа в 4-ти кабинет на „Вита“ База 2. Тестовете и консултацията се извършват от д-р Мая Христозова само след предварително записване на тел. 0897/964 968.

 лекарСветовният ден за борба с диабета се отбелязва всяка година на 14 ноември по решение на Световната здравна организация и на Международната диабетна федерация в отговор на нарастващата заболеваемост от захарен диабет. Това е метаболитно заболяване, характеризиращо се с повишени нива на кръвна захар, което се дължи на частично намаление или нарушено действие на инсулина (захарен диабет тип 2) или загуба на продукцията му (захарен диабет тип1). Откриването му навреме и своевременното му лечение може да намали инвалидизиращите усложнения с до 50%.

Диабетът е основен рисков фактор и причина за сърдечносъдова смъртност у нас. Диабетът не боли и голяма част от хората с това заболяване дори не подозират, че то се развива, докато не се прояви някое от неговите усложнения.

Затова – погрижете се за себе си в Седмицата на диабета!

Източник: Болница "Вита"

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Новини