Начало Здравна медиа Здравни новини Безплатно измерване на кръвна захар в Горна Оряховица и Добрич

Безплатно измерване на кръвна захар в Горна Оряховица и Добрич

Безплатно измерване на кръвна захар в Горна Оряховица и Добрич  - изображение

На 14 ноември се отбелязва Световния ден за борба с диабета. По този повод в Добрич и Горна Оряховица ще се проведат акции с безплатно измерване на кръвна захар.

В Добрич здравните работници ще извършват измервания от 10:00 ч. до 16:00 ч. на бул. 25 септември №3 пред офиса на ГЕРБ.

В Горна Оряховица безплатното измерване на кръвна захар ще бъде организирано в два дни – на 14 ноември от 10:00 ч. до 13:00 ч. и на 27 ноември от 09:00 ч. до 14:00 ч.

На 27 ноември замерванията ще се извършват срещу хотел „Амбарица“.  Мобилен екип от специалисти от Австрия ще измерват безплатно кръвна захар, кръвно налягане и холестерол.

В деня за борба срещу диабета в редица градове и болници от страната се организират различни акции, лекции, информационни кампании и безплатни прегледи с измерване на кръвна захар. Информираността и превенцията са едни от най-добрите подходи за поддържане на доброто здраве.

Диабетът е хронично заболяване, което обаче се открива при провеждането на изследвания по друг повод. Причинява увреждания на различни органи и системи, влошава зрението, бъбречната функция, сърдечно-съдовата система. От важно значение е ранното установяване на повишено ниво кръвна захар в организма, за да се предприемат адекватни и своевременни мерки.

Международната Диабетна Федерация препоръчва редовна физическа активност, подбор на храната и цялостна промяна на начина на живот, което ще гарантира около 58% понижаване на риска от диабет.

По статията работи: Велина Неделчева
Източник: bolenzdrav.com
Снимка: buhgalter-uchet.ru

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ПатологияХранене при...ЛайфстайлНовиниИнтервютаИсторияСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноВидеоТестовеХрани и ястияДиетиАнкетиБотаникаСпортОрганизацииЛеченияЗаведенияИзследванияКлинични пътекиСпециалистиПсихологияАлт. медицинаЗдравни проблемиПроизводители