Начало Здравна медиа Здравни новини Безплатно измерване на кръвна захар, холестерол и кръвно налягане в Сандански

Безплатно измерване на кръвна захар, холестерол и кръвно налягане в Сандански

Безплатно измерване на кръвна захар, холестерол и кръвно налягане в Сандански - изображение

Мобилна лаборатория от Австрия с екип специалисти ще извърши напълно безплатно измерване на кръвната захар, холестерола и кръвното налягане в Сандански.

Безплатните изследвания са в рамките на кампания за превенция на диабета, която се провежда в големите градове на страната. 

Мобилната лаборатория ще бъде в Сандански на 3 декември от 10:00 до 16:00 ч. и на 4 декември 2016 година от 10:00 до 14:00 часа на площад "България" пред сградата на Дома на културата.

По последни данни 460 хиляди българи живеят с диабет, а 200 хиляди страдат от заболяването, но дори не подозират това и съответно не се лекуват.  

Метаболитното заболяване се характеризира с повишени нива на кръвната захар, което се дължи на частично намаление или нарушено действие на инсулина (диабет тип 2) или пълна загуба на продукцията му в организма (диабет тип 1). Международната диабетна федерация препоръчва следните стойности на добър контрол: кръвна захар преди хранене: 4-7 ммол/л; а 2 часа след хранене: < 10 ммол/л). 

Снимка: prostodoctor.com.ua

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Здравни съветиНовиниДиетиЛюбопитноБотаникаАлтернативна медицинаМедицински изследванияХранене при...СпортИнтервютаЛеченияИсторияКлинични пътекиЛайфстайлСнимкиАнкетиХрани и ястияТестовеОрганизацииЗаведенияЗдравни проблемиСпециалистиПроизводители