Начало Здравна медиа Здравни новини Без сериозни хранителни инциденти преминаха празниците, отчитат от БАБХ

Без сериозни хранителни инциденти преминаха празниците, отчитат от БАБХ

Без сериозни хранителни инциденти преминаха празниците, отчитат от БАБХ - изображение

Празниците са преминали без сериозни хранителни инциденти, отчитат от Българската агенция по безопасност на храните.

По време на почивката инспектори от агенцията проверяваха усилено обекти, за да се осгигури безопасността на потребителите. В цялата страна са извършени над 2600 проверки, по време на които са отчетени нарушения и са издадени съответните санкции. Открити и насочени за унищожаване са над 700 кг негодно месо, а в това число 300 кг месо в Кърджали, превозвано без нужната документация.

От пловдивския клон на агенцията пък бе иззето и унищожено 57 кг свинско месо с изтекъл срок на годност, 31 кг месо с неустановен произход и 2,5 килограма риба от склад за търговия на едро. Колегите им от столицата възбраниха 64 кг месни разфасовки в производствено предприятие заради липса на етикетировка.

При констатиране на нарушения инспекторите са издали актове и предписания, а най-честите са за храни с изтекъл срок на годност и без документи за произход, както и за неправилно етикетиране.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниХранене при...ОрганизацииЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиКлинични пътекиСоциални грижиСпециалистиСнимкиБотаникаЛеченияСпортДиетиРецептиНормативни актовеПсихологияАнкетиИнтервютаАлтернативна медицинаЗаведенияПроизводители