Начало Здравна медиа Здравни новини Благотворителен крос в подкрепа на раково болните ще се проведе в Пловдив

Благотворителен крос в подкрепа на раково болните ще се проведе в Пловдив

Благотворителен крос в подкрепа на раково болните ще се проведе в Пловдив - изображение

Сдружение „Спри рака“ и Клиниката по клинична хематология към пловдивската УМБАЛ „Св. Георги“ организират трети благотворителен крос на 28 септември. Той ще се проведе на Гребната база в града на тепетата от 16 ч. Всички, които искат да се включат в инициативата, трябва да са един час по-рано, за да се регистрират.

Организаторите си поставят за цел да подбуждат и възпитават как да се храним правилно, повече да се движим, да не се пренебрегва своевременната профилактика и да се заема активно отношение към здравните проблеми.

Председателят на сдружението Росица Касабова и началникът на клиниката проф. д-р Жанет Грудева убеждават, че ракът не е присъда и когато е открит навреме, той е лечим. Потърпевшите - самите пациенти и близките им, трябва да имат силни психика и имунитет. Обединените усилия между болни, лекари и общество са гаранция за успех в борбата срещу злокачествените заболявания.

По този повод двете дами за втора поредна година организираха и професионална среща на водещи специалисти, на която бяха представени новостите и постиженията в лечението на рака. Пациентите можеха да чуят отговорите на важни въпроси на дискусията, озаглавена „Хематология – успехи и предизвикателства“.

Хората, които искат да покажат своята съпричастност, могат да дойдат на Гребната база в Пловдив и да се разходят, пробягат 5 или 2,5 км или просто да присъстват, което ще е достатъчно за зареждане с много емоции и позитивизъм.

Редактор: Ирина Тенева
Източник и снимка: Сдружение „Спри рака“

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноСпортНовиниСпорт и туризъмХранене при...ИсторияПатологияАлт. медицинаЛеченияБотаникаАнкетиФизиологияИзследванияНормативни актовеКлинични пътеки