Начало Здравна медиа Здравни новини Близо 200 души са посетили грипния кабинет на ВМА

Близо 200 души са посетили грипния кабинет на ВМА

Близо 200 души са посетили грипния кабинет на ВМА - изображение

Близо 200 души са посетили открития за сезона грипен кабинет в Катедрата по инфекциозни болести на Военномедицинска академия, информират от лечебното заведение.

Началникът на Катедрата по инфекциозни болести полк. доц. Георги Попов пояснява, че кабинетът се открива всяка година в сезона на грипна опасност като от 29 декември 2017 година той работи на пълни обороти. По думите му е от изключително значение да се определят правилно симптомите, които ще показват наличие на грип или настинка. Това определя дали пациентът ще бъде хоспитализиран или се нуждае от амбулаторно лечение.

Още при първи симптоми е нужно да се потърси специализирана лекарска помощ, за да се избегнат усложнения като пневмония, отити, неврити, синузити и други“, категоричен е доц. Попов.

Той посочва, че характерните симптоми на грипа са внезапното и остро начало, главоболие, болки в очите и ставите, обща интоксикация, висока температура, втрисане и суха кашлица.

 „При настинката симптомите се проявяват постепенно – започва с кихане, равномерно повишаване на температурата до 38 градуса“, пояснява специалистът.

Здравната култура на населението е от изключителна важност особено в сезона на грипа. За подсилване на имунитета е добре да се консумират повече плодове и зеленчуци и да се приемат повече течности. Личната хигиена също трябва да се повиши – редовно миене на ръцете, проветряване, чист въздух и изолация от болни.

Доц. Георги Попов прогнозира засилване на грипните случаи в края на месец януари.

По статията работи: Велина Неделчева
Източник: ВМА
Снимка: ВМА


5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСпециалистиЗаведенияИсторияЗдравни съветиМикробиологияПрезентацииВидеоЛайфстайлЛюбопитноХранене при...Здравни проблемиСнимкиТестовеБотаникаЛеченияАлт. медицинаИзследванияАнкети