Начало Здравна медиа Здравни новини Близо 2000 души са потърсили помощ в „Пирогов“ през празничните дни

Близо 2000 души са потърсили помощ в „Пирогов“ през празничните дни

Близо 2000 души са потърсили помощ в „Пирогов“ през празничните дни - изображение

Близо 2000 души са потърсили помощ в „Пирогов“ през празничните дни покрай Коледа. Извършени са 60 спешни операции в различните отделения на болницата – травматология, хирургия и неврология. Това съобщи изпълнителният директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов" проф. Асен Балтов.

По думите му тази година са преминали по-малко хора през спешното отделение, но пък са приети 300 пациенти, което е с 30 % повече в сравнение с миналата година. Най-много пациенти са настанени в токсикологията – 41 души в сравнително тежко състояние, като 15 души от тях са с тежки алергични реакции.

Стандартно травматологията е натоварена. Приети са общо 90 пациенти – 71 от тях в травматологията, а 16 в специализираната клиника по хирургия на ръце“, поясни проф. Балтов.

В отделението по неврохирургия са настанени 30 пациенти, 10 от които след пътнотранспортни произшествия с травми в областта на главата и 5 след инсулт.

За четирите празнични дни покрай Коледа са приети 6 души с инфаркт, 9 деца и 17 възрастни в противошокова зала. Отделно в болницата е настанено едно семейство с натравяне при горене на въглища, осем души, поради злоупотреба с алкохол и трима души след употреба на антифриз. Пациентите, употребили антифриз, са настанени в токсикологията. Проф. Балтов поясни, че антифризът е приеман по невнимание – шишето с антифриз се е намирало до шишето с ракия.

Не се съобщава за пострадали пациенти след употреба на пиратки и деца с алкохолно натравяне за разлика от миналата година.

Изпълнителният директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов" проф. Асен Балтов поясни, че за цялата 2017 година досега през болницата са преминали общо 214 000 души.

Лекарите съветват да не се прекалява с алкохола и храната през останалите празнични дни и хората да бъдат по-отговорни за своето здраве.

По статията работи: Велина Неделчева
Източник: nbox.bg
Снимка: dnes.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИсторияСпециалистиЗаведенияНормативни актовеСоциални грижиЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиАнкетиОрганизацииИнтервютаЛайфстайлЛечения