Начало Здравна медиа Здравни новини БЛС се събира на извънреден събор

БЛС се събира на извънреден събор

БЛС се събира на извънреден събор - изображение

Членовете на съсловната организация се събират на извънреден събор на 14 и 15 декември. По време на него те ще вземат решение дали да подпишат анекс към рамковия договор. Документът трябва да бъде подписан заради промените, които настъпиха след приемането бюджета на НЗОК.

Няма промяна по въпроса за изразходването на парите за дейност- предвиденото трябва да се използва само за това, а неусвоените суми ще могат да се прехвърлят за следващия месец. В момента се търси решение на казуса с неизразходваните пари на общопрактикуващите.

На работна среща между съюза и управителят на касата д-р Дечо Дечев е обсъдена идеята вторичният профилактичен преглед да отпадне. Аргументите са, че пациентите не се възползват от него, а така средствата не се усвояват.

Обсъдена е била още и възможността за предхоспитализационен минимум, когато се постъпва в болница. Целта е пациентът да не се лута между личния лекар и здравното заведение по отношение на изследванията.

Направени са и предложения за оптимизация на параметрите в рамковия договор за 2018 г. и е изготвен план, който ще помогне преговорите по анекса да са градивни.

Интензивните срещи продължават, а дали ще бъде подписан или не националният рамков договор ще бъде решено по време та извънредния събор на лекарския съюз.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: blsbg.com

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниНормативни актове