Начало Здравна медиа Здравни новини Болницата в Белоградчик отново отвори врати

Болницата в Белоградчик отново отвори врати

Болницата в Белоградчик отново отвори врати - изображение

След срещата между представители на НЗОК, РЗИ и община Белоградчик се взе решение до 15 декември да се преведат 150 000 лв. на болницата в града. С тях ще бъдат покрити половината от задълженията за заплати. Очаква се в най-кратък срок да се организира среща и с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Хората от медицинския персонал, които бяха готови да напуснат в края на миналата седмица, се съгласиха да останат на работните си места до края на годината. Лечебното заведение отваря врати за пациенти и ще приема всички, нуждаещи се от медицинска помощ, а не само спешните случаи.

В момента лекарите са 7 и са в основните отделения – вътрешно, АГО, педиатрично, нервно. Д-р Пламена Вълчева, председател на лекарската колегия, заяви, че не могат да се направят графиците в болницата при това положение.

Задълженията на общинското лечебно заведение възлизат на 800 000 лв. Към 500 000 лв. са дълговете му към доставчици, а останалата сума е за трудови възнаграждения.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: bnt.bg
Снимка: medicalnews.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноИсторияНормативни актовеЛайфстайлЗаведенияСнимкиИнтервютаКомпании и организацииОрганизацииКлинични пътекиЗдравни съветиСоциални грижиАптекиАнкетиЛеченияСпециалисти