Начало Здравна медиа Здравни новини Болницата в Ловеч може да остане без отопление през зимния сезон

Болницата в Ловеч може да остане без отопление през зимния сезон

Болницата в Ловеч може да остане без отопление през зимния сезон - изображение

Ловешката болница е реално заплашена да остане на студено през следващите месеци. Проблемът се крие в нежеланието на доставчика да подпише договор за новия отоплителен сезон. Причината е в задълженията към него, които са в размер на 200 000 лв.

Управата на здравното заведение информира, че от фирмата, доставяща природния газ са поискали да им платят половината от сумата, за да пуснат парното. Д-р Румяна Нановска, която е директор на болницата, казва, че за тях е невъзможно да извършат плащането и уточнява, че преговорите с доставчика се водят между него и здравното министерство.

Дългът за газ е само едно от натрупаните огромни задължения, които правят финансовото състояние на лечебното заведение изключително тежко. За вода сумата е 30 000 лв., а за ток над 170 000 лв. Общо старите и неизплатени сметки на МБАЛ "Проф. д-р Парскев Стоянов" надхвърлят седем милиона лева.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: bnr.bg
Снимка: kanal3.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиСнимкиЛюбопитноИсторияЗаведенияНормативни актовеЛайфстайлКомпании и организацииОрганизацииИнтервютаЗдравни съветиКлинични пътекиАптекиАнкетиЛечения