Начало Здравна медиа Здравни новини Болница "Вита" взе участие в Първата Световна конференция по хирургия на херниите на предната коремна стена в Милано

Болница "Вита" взе участие в Първата Световна конференция по хирургия на херниите на предната коремна стена в Милано

Болница "Вита" взе участие в Първата Световна конференция по хирургия на херниите на предната коремна стена в Милано - изображение

Д-р Росен Тушев - завеждащ хирургичното отделение на МБАЛ "Вита" и ръководител на "Вита Херния Център" и д-р Ивайло Петков – хирург в МБАЛ "Вита" участваха Първата Световна конференция по хирургия на херниите на предната коремна стена.

Конференцията се проведе в края на април в Милано. Двамата хирурзи бяха единствените български представители на събитието. Конференцията събра на едно място представители на Европейската Херния Асоциация, Американската Херния Асоциация, Херния Асоциацията на Азиатско-тихоокеансия регион, Австралийската Херния Асоциация и Херния Асоциацията на Африканския Регион и Региона на Средния Изток.

Целта на събитието бе да се осъществи обмен на опит от страна на различни експерти-хирурзи от 5 континента в съвременното оперативно лечение на херниите на предната коремна стена.

По време на конференцията хирургичният екип на болница "Вита" представи пред колеги-хирурзи от цял свят успешно разрешен случай от своята оперативна практика на тема: "Чревна обструкция като усложнение след лапароскопска ТАРР пластика".

"Като член на Европейската Херния Асоциация, знам колко е полезен обменът на опит между колеги-хирурзи и колко е важно за един уважаващ себе си специалист непрестанно да усъвършенства уменията си, за да е сигурен, че ще предложи възможно най-доброто лечение на своите пациенти. По време на Конференцията в Милано се срещнахме с колеги с дългогодишен опит от различни държави, гледахме операции в реално време, извършвани от водещи хирурзи в сферата на херния лечението. Бях щастлив да установя, че методите и нивото на лечение, които предлагаме във "Вита Херния Център", по нищо не отстъпват на съвременната международна практика", каза д-р Тушев след завръщането си от конференцията.

За Framar.bg:

4.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

СпециалистиЛеченияНовиниЛюбопитноЗаведенияМедицински изследванияИнтервютаАптекиИсторияЗдравни проблемиЗдравни съветиСпортКлинични пътекиБотаникаХранене при...ЛайфстайлАлтернативна медицинаНормативни актовеСнимкиОрганизацииКомпании и организацииСоциални грижиАнкетиНаправления в медицинатаСпорт и туризъмОбразование