Начало Здравна медиа Здравни новини Болница ВИТА откри луксозна нова сграда

Болница ВИТА откри луксозна нова сграда

Болница ВИТА откри луксозна нова сграда - изображение

Българската Многопрофилна болница за активно лечение „ВИТА“ официално откри своята нова сграда. ВИТА База 2 се намира на ул. „Филип Кутев“ № 10, район „Лозенец“. На стилна церемония в просторното фоайе на новата болница управителят на лечебното заведение д-р Тихомир Савчев поздрави гостите и екипа. С инвестицията от 20 млн. лв. „ВИТА“ предоставя най-модерно оборудване и комфорт за над 600 пациенти на ден.

откриване 

Д-р Савчев направи кратка ретроспекция на развитието на „ВИТА“: "През 1992 г. започнахме с три кабинета и огромен ентусиазъм. Разширихме се веднъж, после построихме своя сграда на ул. „Драговица“ № 9, а днес ви посрещаме в три пъти по-големия ни дом - ВИТА База 2. През далечната 2004 г. в родилната зала на ул. „Драговица“ № 9 се роди първото бебе на ВИТА. Новата ни база позволява да даваме живот на над 150 бебета месечно. Неонатологичното отделение на „ВИТА“ е с много високо ниво на компетентност и можем да посрещаме нуждите на новородени след 30-та гестационна седмица. С новата база открихме нови работни места и екипът ни достигна 300 души. Днес в ДКЦ „ВИТА“ се предлагат консултации в повече от 20 медицински специалности, работят лични лекари и водещи специалисти от чужбина. База 2 на „ВИТА“ се гордее със 7 операционни зали, предлага 194 ергономични болнични легла, индивидуални родилни зали, хотелски лукс и най-модерно оборудване. За мен е гордост, че наравно с нови лекарски екипи до мен са и лекари, с които започнахме преди повече от 20 години. Благодаря на всички, че заставате зад каузата на „ВИТА“ за качествено българско здравеопазване", разказа д-р Савчев.

Управителят на болницата, заедно със съпругата си д-р Анна Савчева, символично преряза лентата. По българска традиция новата сграда бе осветена от отец, който пожела здраве и берекет.

За сградата на ВИТА База 2:

Сградата е проектирана от Архитектурно студио "Артекс иженеринг" с ръководител арх. Радослав Борисов и е изградена от строителната фирма "Инос 1" с ръководител инж. Асен Добрев. Интериорът е дело на архитектурно студио "Бурова архитекти". Луксозната сграда е 9000 кв.м и е разположена на 7 етажа. Разполага с платен паркинг с 90 места. Инвестицията е на стойност над 20 млн. лева.

За „ВИТА“:

"Вита” е първото частно лечебно заведение в гр. София. Започва своята медицинска дейност през 1992 г. с три кабинета и малка лаборатория. През последните повече от 25 години „ВИТА“ разширява дейността си и към момента има 2 бази в София: ВИТА База 1 е на ул. „Драговица“ № 9, а ВИТА База 2 - на ул. „Филип Кутев“ № 10.

Разпределение на етажите във ВИТА База 2:

0 ет. ЛАБОРАТОРЕН БЛОК/ НЕОТЛОЖНО ЗВЕНО (предстои откриване)
1 ет. ДКЦ „ВИТА“/ РЕНТГЕНОВО ОТДЕЛЕНИЕ/ ИН ВИТРО ЦЕНТЪР
2 ет. РОДИЛНО ОТДЕЛЕНИЕ/ НЕОНАТОЛОГИЯ
3 ет. ОПЕРАЦИОНЕН БЛОК/АНЕСТЕЗИОЛОГИЯ И ИНТЕНЗИВНО ЛЕЧЕНИЕ
4 ет. ХИРУРГИЯ/ ГАСТРОЕНТЕРОЛОГИЯ/ УРОЛОГИЯ И АНДРОЛОГИЯ
5 ет. ОРТОПЕДИЯ И ТРАВМАТОЛОГИЯ/ НЕВРОХИРУРГИЯ/ ГИНЕКОЛОГИЯ/
6 ет. ПЛАСТИЧНА И РЕКОНСТРУКТИВНА ХИРУРГИЯ/ АДМИНИСТРАЦИЯ
7 ет. ТЕРАСА/ БИСТРО ПАНОРАМА (предстои откриване)

За Framar.bg:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Новини