Начало Здравна медиа Здравни новини В Болница "Тракия" - Стара Загора започват безплатни прегледи за предсърдно мъждене

В Болница "Тракия" - Стара Загора започват безплатни прегледи за предсърдно мъждене

В Болница "Тракия" - Стара Загора започват безплатни прегледи за предсърдно мъждене  - изображение

Специалистите по каридология в Болница "Тракия" в Стара Загора ще провеждат безплатни прегледи за предсърдно мъждене всеки четвъртък до края на годината.

Кампанията е част от Факултет "Предсърдно мъждене" към Програма "Университет за пациенти" на Национална пациентска организация.

Това е най-мащабната кампания за откриване, консултиране и проследяване на пациенти с предсърдно мъждене – една от животозастрашаващите сърдечни аритмии. Кампанията се осъществява в партньорство с Дружеството на кардиолозите в България и Съюза на българските медицински специалисти.

Безплатните прегледи ще се осъществяват на пациенти с поставена диагноза предсърдно мъждене след предварително записване. Желаещите могат да се обадят на телефон 042/987780 между 13.00 ч. и 15.30 ч. Там те ще получат ден и час за провеждане на прегледа.

Освен това на 29 септември – Световният ден на сърцето, в централния градски парк "5 октомври" в Стара Загора Болница "Тракия" ще проведе акция с безплатно измерване на кръвното налягане и пулса на желаещите граждани и ще ги обучи как да извършват това в домашни условия. Акцията ще започне в 10.00 часа.

С разкриването на първата извънстолична Лаборатория по електрофизиология към Кардиологично отделение в Болница "Тракия" през 2014 г. предсърдното мъждене и други сърдечни аритмии се диагностицират и лекуват успешно в Болница "Тракия".

Специалистите в Отделението по кардиология прилагат най-модерната и световно утвърдена диагностика и лечение на тахикардии и аритмии на сърцето чрез медикаментозна терапия, електорифизиологично изследване и радиофреквентна аблация.

Предсърдното мъждене е една от най-често срещаните аритмии и засяга близо 6 млн. души в Европа. То се дължи на нарушения в електричната стимулация на предсърдията и възникване на голям брой хаотични възбудни импулси (400-600 за минута) в отделни клетки. Това причинява неправилно изтласкване на кръвта от предсърдията и увеличава риска от появата на емболии, инсулти, сърдечна недостатъчност, деменция и смъртност.

Снимка: Болница "Тракия" - Стара Загора

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИсторияИнтервютаСпортЗаведенияСнимкиГеография