Начало Здравна медиа Здравни новини Болница "Тракия" - Стара Загора организира курс по отохирургия

Болница "Тракия" - Стара Загора организира курс по отохирургия

Болница "Тракия" - Стара Загора организира курс по отохирургия - изображение

В Болница "Тракия" - Стара Загора ще се проведе IV курс по отохирургия, организиран от клиниката по "Уши-нос-гърло" на Болница "Тракия" и Българското национално сдружение по оториноларингология. Курсът се провежда на всеки 2 години и ще представи новостите в областта на кохлеарните имплантации.

В IV-тия курс по отохирургия, който ще се проведе от16 март до 18 март, ще се включат водещи специалисти по оториноларингология и хирургия на глава и шия от България и Германия, като проф. Д-р Румен Бенчев, д.м.н.(София), проф. Д-р Карен Джамбазов, д.м. (Пловдив), проф.д-р Щефан Дацерт (Бохум), проф.д-р Асен Койчев (Щутгарт), проф-д-р Аннет Лимбегер (Аален) и доц.д-р Петър Руев д.м. - завеждащ УНГ клиниката в Болница "Тракия" - Стара Загора.

Курсът за специалистите ще се проведе от 16 до 18 март в "Парк-Хотел" - Стара Загора. По време на обучението чрез видеомост от операционния блок на Болница "Тракия" ще бъдат показани "на живо" няколко хирургични операции. Лекции ще изнесат водещи специалисти като проф.д-р Асен Койчев, проф.д-р Стефан Лолов (София), проф. д-р Щефан Дацерт, проф-д-р Аннет Лимбегер (Аален) и доц.д-р Петър Руев с екипи на УНГ клиниката в болницата.

За първи път тази година в хода на курса е предвидена и част специално за пациентите, наречена "Училище за пациенти", което ще започне в същия ден от 17.30 ч. на същото място. Всички хора със слухови увреждания, както и техните близки могат да дойдат и да се запознаят от водещите специалисти с новостите в кохлеарната имплнатация и слухопротезирането. По време на срещата пациентите ще могат да зададат своите въпроси, както и да получат насоки за по-нататъшното си лечение. В хода на дискусията пациентите ще могат да видят и най-новите апарати в тази област.

Срещата със специалистите е напълно безплатна за всички, които са решили да се възползват от нея.

Повече информация може да получите на телефона на пациента в болница "Тракия" - 0882 988962, както и на чата на пациента в сайта на Болница "Тракия".

Снимка: Болница "Тракия" - Стара Загора

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИнтервютаИсторияСпортЗаведенияСнимкиГеография