Начало Здравна медиа Здравни новини Болница „Тракия“ ще отбележи Световния ден за хигиена на ръцете с кръгла маса и обучение на персонала

Болница „Тракия“ ще отбележи Световния ден за хигиена на ръцете с кръгла маса и обучение на персонала

Болница „Тракия“ ще отбележи Световния ден за хигиена на ръцете с кръгла маса и обучение на персонала - изображение

За трета поредна година Болница „Тракия“ - Стара Загора се включва в призива на Булнозо за участие в глобалната кампания на СЗО по случай 5 Май - Световния ден за хигиена на ръцете.

Фокус на тазгодишната кампания е антибиотичната резистентност и ограничаване на разпространението й чрез подобряване хигиената на ръцете във всички медицински практики.

В Болница „Тракия“ - Парк от 13 часа в залата на етаж 5 ще се проведе Кръгла маса за представяне на правилната хигиенна дезинфекция на ръцете и антибиотичната резистентност в глобален план и на локално ниво.

Както и всяка година - ще се проведе обучение на персонала и запознаване на пациентите с важността на проблема.

Кампанията се провежда с активното съдействие на ръководството на болницата и участието на лекари от болницата, гл. мед. сестра, ст. мед. сестри и Пациентското звено на болницата.
За участие в кръглата маса са поканени специалисти от Катедра „Хигиена, епидемиология и инфекциозни болести“ на Медицински факултет в Тракийския университет, епидемиолози от РЗИ, микробиолози и студенти по медицина.

Източник: Болница "Тракия"

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗаведенияЛеченияЛайфстайлЛюбопитноИнтервютаИсторияСпортСнимкиГеографияНормативни актовеОрганизацииКомпании и организацииЗдравни съветиСоциални грижиКлинични пътекиАптекиАнкетиСпециалистиАлтернативна медицинаПроизводители