Начало Здравна медиа Здравни новини Болница “Шейново” удължава до края на юни безплатните консултации за жени с миома на матката

Болница “Шейново” удължава до края на юни безплатните консултации за жени с миома на матката

Болница “Шейново” удължава до края на юни безплатните консултации за жени с миома на матката - изображение

  До края на юни ще бъде удължена кампанията за консултация на жени с миома на матката преди менопауза във водещата болница по ендоскопска оперативна гинекология в София - САГБАЛ "Шейново", съобщиха от болницата. Кампанията започна на 7 април и трябваше да приключи до края на май, но поради засиления интерес, ще бъде удължена с месец. В рамките на насочената към жените кампания до 16 май бяха прегледани 320 жени на възраст между 30 и 50 години и при над 95% от тях заболяването било потвърдено.

  Всеки ден между 12 и 14 часа жените ще имат възможност да се консултират с някои от най-добрите специалисти в областта на ендоскопската хирургия, която е и най-модерният и щадящ метод за опериране на миомните образувания. Това става след предварително записване на телефон 02 9659420.

  „Важно е чрез кампанията пациентките да получат още едно мнение относно състоянието си и относно това какво е най-добре да се предприеме във връзка с него - дали миомата да продължи да се наблюдава, дали да се пристъпи към отстраняването й по лапараскопски начин, който е далеч по-щадящият начин и Шейново е лидер в областта в София, или се налага традиционно оперативно лечение", казва д-р Антони Ненов, Началник на отделението по гинекология, ендоскопска хирургия и стерилитет в „Шейново".

  „Броят на жените с миома на матката, които имаме регистрирани в кампанията само за 5 седмици от нейното начало е показателен за значимостта и разпространението на този проблем, който освен здравословни, има и своите социални аспекти. Благодаря на колегите, които инвестираха извънредно голям ресурс от време и усилия и съм сигурен, че тази енергия е помогнала на стотиците пациенти, които преминаха през кабинета за последния месец", казва директорът на „Шейново" д-р Иван Костов.
През последните две години във Втора АГ болница „Шейново" са извършени над 1300 едноскопски операции. Болницата разполага с модерна апаратура от най-висок клас и изключително добре подготвени хирурзи. Всяка операция се записва и остава в електронния архив.

  САГБАЛ "Шейново" е в тясно сътрудничество с най-голямата университетска болница и най-голямата клиника по акушерство и гинекология в Европа "Шарите" в Берлин.

  В рамките на сътрудничеството в областта на ендоскопската гинекология водещите експерти от „Шарите" провеждат редовни операции в „Шейново" съвместно със своите български колеги. В началото на юни 2011 г. ще се проведе поредният цикъл от съвместни операции, като включително ще се оперират и злокачествени заболявания.

За Framar.bg:

3.3, 6 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА