Начало Здравна медиа Здравни новини Броят на починалите в резултат на отравяне с козметичен продукт в Иркутск достигна 58

Броят на починалите в резултат на отравяне с козметичен продукт в Иркутск достигна 58

Броят на починалите в резултат на отравяне с козметичен продукт в Иркутск достигна 58 - изображение

58 е броят на починалите в резултат на отравяне с козметичен продукт в сибирския град Иркутск, съобщи руското Здравно министерство. В различни болници в града със симптоми на отравяне са постъпили 97 души - 58 от тях са починали, 38 остават на лечение, един е бил изписан.

Кметът на Иркутск Дмитрий Бердников обяви извънредно положение в града с 600 хиляди жители. Градът се намира на близо 4200 км от Москва.

"Отговорните за трагедията да бъдат намерени и наказани", обеща кметът на почернения град.

Главният токситолог на Иркутска област Алексей Третяков обясни, че поглъщането на 20 до 50 милилитра метанол е достатъчно да убие човек, а жертвите на отравянето са пили много по-големи количества.

В Русия домашно произведеният алкохол и домакинските препарати, които съдържат алкохол, се използват масово като по-евтин заместител на традиционните алкохолни напитки и всяка година вземат много жертви.

Козметичното средство "Бояришник", което причини смъртта на 58 души (по последни данни) съдържа метилов спирт и антифриз. До момента руските медии съобщаваха, че отровените са пили лосион, но според Алексей Крупин, който оглавява сибирския окръжен клон на федералното ведомство, "Бояришник" всъщност е концентрат за вана

Снимка: Роспотребнадзор

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗдравни съветиЛюбопитноЕ-тата в хранитеЛайфстайлИсторияСпортАлтернативна медицинаСнимкиГеография