Начало Здравна медиа Здравни новини Българска делегация ще участва в сесията на Световната здравна асамблея

Българска делегация ще участва в сесията на Световната здравна асамблея

Българска делегация ще участва в сесията на Световната здравна асамблея - изображение

В периода от 21 до 26 май ще се проведе седемдесет и първата сесия на Световната здравна асамблея. Тя е най-висшият орган на СЗО, който взема решения.

В продължение на седмица членовете на асамблеята ще дебатират по едни от най-сериозните проблеми и ще набележат мерки за разрешаването им. Сред темите, около които ще се концентрират дискусиите, са действията, които трябва да се предприемат в световен мащаб по отношение на влиянието, което замърсяването на въздуха оказва върху здравето, борбата с глобалния недостиг на лекарства и ваксини и насърчаването на достъпа но тях, прекратяването на заболеваемостта от туберкулоза и полиомиелит, стратегията за здравето на жените, децата и юношите, храненето на децата, готовността за грипна пандемия и достъпът до ваксини за грип както и още други теми. Членовете ще подготвят и третата среща на високо равнище, посветена на предотвратяването и контрола на незаразните болести.

Българската делегация ще бъде водена от министър Кирил Ананиев. Той ще говори от името на българското председателство на Съвета на ЕС по темата за универсалното здравно покритие, определено като важна цел за всички държави, които членуват в СЗО. Желанието е хората да имат реален достъп до здравни услуги с високо качество и да няма пренебрегнати и такива, които по различни причини не успяват да се възползват от достиженията на медицината. Затова и сред другите важни теми са тези за мобилното здравеопазване и достъпът до новините и модерни технологии.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: who.in, gov.bg

 

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноИсторияПсихологияЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиОрганизацииНормативни актовеСпортХранене при...АнкетиАлт. медицинаСоциални грижиЗаведенияИнтервютаТестовеЛеченияФизиологияПроизводителиОбразованиеОткритияРецептиКлинични пътекиБотаника