Начало Здравна медиа Здравни новини Български евродепутат призова ЕС да инвестира повече в здравето на децата

Български евродепутат призова ЕС да инвестира повече в здравето на децата

Български евродепутат призова ЕС да инвестира повече в здравето на децата - изображение

Трябва да се погрижим децата ни да бъдат по-информирани относно ползите от здравословното хранене. Само така ще бъде решен проблемът със затлъстяването.

Това заяви евродепутатът Момчил Неков по повод новата схема за доставки на плодове, зеленчуци и мляко в учебните заведения.

"Проблемът не може да се разреши само чрез увеличаване на медицински разходи за борба със затлъстяването. Важно е младежите да консумират качествени продукти, защото това е инвестиция в здравето на бъдещите европейски граждани", каза още Неков.

Той призова страните членки на ЕС да осигурят достъп до информацията относно качеството на биопродуктите до възможно най-голям кръг подрастващи.

Текстът призовава страните, членуващи в ЕС, да отделят между 10 и 20 на сто от предназначените за тях средства по единната схема за образователни дейности.

Годишният бюджет за мляко в училищата в ЕС трябва да се увеличи с 20 милиона евро и да достигне 100 милиона годишно.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноРецептиСнимкиЗдравни съветиЛайфстайлХранене при...ЛеченияОбразованиеПсихологияСоциални грижиНовиниНормативни актовеКлинични пътекиАнкетиХрани и ястияБотаникаАлт. медицинаИсторияДиетиТестовеСъставкиВидеоОрганизацииСпортЗаведенияИнтервютаФизиологияПроизводителиОткритияСпорт и туризъмСпециалистиИзследвания