Начало Здравна медиа Здравни новини Български и румънски градове ще участват в Поход срещу диабета

Български и румънски градове ще участват в Поход срещу диабета

Български и румънски градове ще участват в Поход срещу диабета - изображение

Различни организации от България и Румъния започнаха Поход срещу диабета. У нас организатори са Лайънс клуб Видин и структурите му в страната, в партньорство с община Видин и местните администрации на градовете, през които ще премине походът на територията на двете държави.

Инициативата ще се проведе по суша, вода и въздух и е първа по рода си у нас. Кампанията има за цел да се съберат средства за закупуването на сензори и трансмитери за измерване на кръвната захар за деца, страдащи от диабет тип 1. Участниците в похода ще пътуват с велосипеди, мотори, канута и моторни лодки. Маршрутът ще минава по течението на р. Дунав от Видин до Силистра и обратно през румънска територия. По суша той започва отново от северозападния град до Русе през Турну Мъгуреле до Калафат и обратно до Видин, където трябва да приключи на 6 април.

Данните показват, че в България повече от 2000 деца са с диабет тип 1.

Редактор: Ирина Тенева
Източник: actualno.com
Снимка: vidin.bg

 

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияНовиниЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиХранене при...ПатологияИнтервютаАнкетиДиетиВидеоХрани и ястияТестовеСпортЛеченияОрганизацииБотаникаИзследванияКлинични пътекиПсихологияСпециалистиАлт. медицинаЗдравни проблемиПроизводители