Начало Здравна медиа Здравни новини Български и руски медици ще обменят опит на форум

Български и руски медици ще обменят опит на форум

Български и руски медици ще обменят опит на форум - изображение

Българо-руски медицински форум ще събере представители на различни институции от двете страни, които ще обменят опит по финансиране и управление на здравеопазването. Също така ще разискват по въпроси, свързани със санаторно-курортното лечение. Събитието ще се проведе на 13 юни и ще е под наслов "Медицина и фармация - 2019".

На първата кръгла маса пред гостите ще бъдат показани различни иновативни технологии за производство на медицинска техника. На нея ще вземат участие директорът на УБ "Лозенец" д-р Любомир Спасов, който е и декан на Медицинския факултет към софийския университет, заместник-председателят на Българската асоциация на търговците на медицински изделия д-р Юлия Иванова, както и проф. Илко Гетов, който е начело на Българския фармацевтичен съюз.

На втората кръгла маса в центъра на вниманието ще бъдат медицински центрове в родните курорти, както и такива в Северен Кавказ. Участниците във форума ще поставят и друг акцент - върху възможностите за рехабилитация и оздравителен туризъм за пациенти, претърпели спортни и професионални травми.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: clinica.bg
Снимка: rd.com

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Новини