Начало Здравна медиа Здравни новини Български уролог на годишния конгрес на Европейската урологична асоциация

Български уролог на годишния конгрес на Европейската урологична асоциация

Български уролог на годишния конгрес на Европейската урологична асоциация - изображение

Урологът от Хил клиник д-р Георги Георгиев е сред участниците в конгреса на EUA, който е най-големият форум за урология. Това му дава достъп до над 1400 абстракта, резултати от клинични проучвания, теоритични лекции, резюмета от пациентски казуси, научни постери, live операции, тренировъчни програми с различни технически хирургични платформи и т.н.

Специално внимание по време на събитието получи MRI Fusion биопсията. Дигностичният метод се ползва в България единствено в Хил клиник, но по света широко се прилага в най-напредналите болници. EAU организира практически курсове за уролози в стремежа да подчертае ролята на ЯМР при диагностиката и проследяването на рака на простатата, което е водещо онкологично заболяване при мъжете на Стария континент.

По време на събитието д-р Георгиев наблюдава в реално време безкръвни операции при рак на простатната жлеза, премахване на доброкачествено увеличена простата (ДПХ), диагностика на простатен карцином чрез ЯМР фюжън биопсия.

Той има възможността да обменя информация и да дискутира ключови за специалността си казуси с най-добрите специалисти в Европа. Това разширява компетенциите му и по отношение на лечението, и по отношение на рисковете при различните терапевтични методи.

„Времето, прекарано в Копенхаген по време на годишния конгрес на EUA е изключително полезно и ми дава възможност да сравнявам нивото на лечение, което предлагаме в Хил клиник със световните тенденции. Щастлив съм да отбележа, че проф. Щолценбург, който е ръководител на нашия операционен екип в София, демонстрира тук на живо парциална резекция на бъбречен тумор и това получи високата оценка на цялата урологична общност", сподели д-р Георгиев.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: Хил клиник

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИнтервютаСпециалистиПрезентацииВидео