Начало Здравна медиа Здравни новини Ваканцията на учениците в област Стара Загора се увеличава до 9 януари

Ваканцията на учениците в област Стара Загора се увеличава до 9 януари

Ваканцията на учениците в област Стара Загора се увеличава до 9 януари - изображение

Ваканцията на учениците в Старозагорска област се увеличава до 9 януари заради обявената от днес, 3 януари, грипна епидемия.

"Регистрираната заболеваемост през последните няколко дни се е увеличила на 370.59 на 10 хиляди души, а стойностите, при които се обявява епидемия, са 330 на 10 хиляди", информират от Регионалната здравна инспекция.

Преустановяват се женските и детските консултации, както и свижданията в болниците. Училищата ще подават ежедневно данни за заболеваемостта, като при увеличаване на болните ученици над 30 процента от броя на всички учащи, здравните власти могат да обявят грипна ваканция. 

РЗИ препоръчва ограничаване на социалните контакти до отшумяване на епидемията. Пациентите с висока температура и симптоми на грип да търсят незабавно лекарска помощ.

Снимка: cross.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗдравни съветиЛюбопитноХранене при...ЛайфстайлЗдравни проблемиПрезентацииЛеченияИсторияСнимкиТестовеАлтернативна медицинаБотаникаМедицински изследванияАнкетиОбразованиеСпорт и туризъмЗаведенияАптекиСпециалистиОрганизацииСпорт