Начало Здравна медиа Здравни новини ВАП се самосезира и разпореди проверки за качеството на питейната вода

ВАП се самосезира и разпореди проверки за качеството на питейната вода

ВАП се самосезира и разпореди проверки за качеството на питейната вода - изображение

Върховната административна прокуратура (ВАП) се самосезира и разпореди на главния държавен здравен инспектор да направи проверка как се спазват нормативните изисквания, които трябва да осигуряват безопасността на водата за питейно-битови нужди. До 22 май 2017 г. той трябва да информира прокуратурата какви мерки са предприети на държавно ниво и спрямо Регионалните здравни инспекции в страната.

Заради зачестилите случаи на открит уран в източници за вода в няколко населени места и информациите в медиите, ВАП предприема тази стъпка, съобщават от пресцентъра на институцията. Поради важността и жизнената необходимост на водата за питейни и битови нужди, е необходимо строгото спазване на правилата за запазване на годността й. Затова осъществяването на здравен контрол е в защита на държавния и обществения интерес.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: vanislewater.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноОрганизацииНормативни актовеСоциални грижиХранене при...Храни и ястияВидеоСнимкиФизиологияСпорт и туризъмСпортРецептиИсторияАлтернативна медицинаДиетиБотаникаПроизводителиЛечения