Начало Здравна медиа Здравни новини Варненски студенти организират прегледи за рак на устната кухина

Варненски студенти организират прегледи за рак на устната кухина

Варненски студенти организират прегледи за рак на устната кухина - изображение

Студенти от варненския Медицински университет организират информационно-профилактична кампания за рака на устната кухина за седми път. Мотото на инициативата е "Ако се съмняваш...провери!" и с него бъдещите специалисти приканват съгражданите си да проверят състоянието си.

На 19 ноември в спешния кабинет във Факултета по дентална медицина, който се намира на първия етаж, специалисти ще преглеждат от 12 до 15 ч. В приемния кабинет по лицево-челюстна хирургия в УМБАЛ "Св. Марина", на 9 етаж, също ще има подобни консултации.

Ноември месец е посветен и на борбата с рака на устната кухина. Кампанията се провежда със съдействието на Клиниката по лицево-челюстна хирургия към УМБАЛ "Св. Марина", Катедрата по орална и лицево-челюстна хирургия и академичното ръководство на Факултета по дентална медицина на МУ - Варна.

Ракът на устната кухина включва близо 150 различни нозологични единици. Може да бъде разположен по устните, бузите, езика, гингивата на горна или/и долна, пода на устната кухина, небцето, лигавицата на устните.

Редактор: Ирина Тенева
Източник: clinica.bg
Снимка: pixabay.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноХранене при...БотаникаКлинични пътекиНовиниИсторияЗдравни съветиЛайфстайлПатологияАлт. медицинаАнкетиФизиологияЛеченияИзследванияНормативни актовеСнимки