Начало Здравна медиа Здравни новини Варненци страдат най-много от ставни проблеми и повишен холестерол

Варненци страдат най-много от ставни проблеми и повишен холестерол

Варненци страдат най-много от ставни проблеми и повишен холестерол - изображение

Ставни проблеми и висок холестерол - това са двете неща, които най-много мъчат варненци, сочи анкета, проведена в морския град.

Тя е част от националната кампания "За нашето здраве", а резултатите за Варна сочат, че хората от морската столица се грижат най-много за здравето си, сравнено с бургазлии и старозагорци.
Едва 13,5% от варненци изобщо не се интересуват за здравето си, а при хората в Стара Загора и Бургас - те са над 20%.

Любопитното е, че една четвърт от варненци разчита на добавки и билки вместо лекарства, а над 70% от участниците в анкетата се самоопределят като здрави.
Най-рисковите фактори за здравето за жителите на Варна са обездвижеността, цигарите и нездравословното хранене.

Като цяло хората от морските градове декларират проблеми със ставите - близо 27 на сто се оплакват от такива, което вероятно се дължи на влажния климат.
Лошият холестерол също е сред най-големите оплаквания за варненци, но интересното е, че те имат три пъти повече проблеми с това, отколкото бургазлии.
Медиците препоръчват срещу лош холестерол консумация на риба, плуване и повече движение.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноНовиниЗдравни съветиСпециалистиЛайфстайлПсихологияСпортИнтервютаСнимкиОрганизацииЛеченияОбразованиеБотаникаХранене при...СъставкиЗдравни проблемиИсторияАлтернативна медицинаТестовеМедицински изследванияКлинични пътекиЗаведенияСпорт и туризъмАптеки