Начало Здравна медиа Здравни новини Вдъхновяваща акция дава шанс на новородени

Вдъхновяваща акция дава шанс на новородени

Вдъхновяваща акция дава шанс на новородени - изображение

В края на седмицата младежите от Ротаракт клуба Пловдив - Пълдин организират проявата „Вдъхнови ме“. Събитието е начин от една страна младите хора да бъдат мотивирани и вдъхновени, а от друга да бъдат събрани десет хиляди лева, с които ще се купи билирубинометър за неонатологичното отделение в УМБАЛ – Пловдив.

Идеята е присъстващите да бъдат и вдъхновени, и мотивирани от лекторите, чиито имена говорят красноречиво, че и у нас човек може да постигне успех, да бъде позитивен, да се изгражда като личност и да се развива. Сред лекторите са Стойчо Керев, Александър Секулов, Атанас Гогов, Станислав Тодоров – Роги. Организаторите са категорични, че те и останалите поканени от тях, ще вдъхновят и подтикнат присъстващите към успех, но и ще провокират доброто и желанието за съпричастност и дарителство.

Апаратът, за който членовете на Ротаракт клуба събира пари, е важен и необходим на болницата. Чрез него диагностицирането на жълтеницата при новородените се открива не само бързо, но и напълно безболезнено за бебчето, защото не се налага многократното му убождане със спринцовка. Освен това апаратът е ценен и за поставянето на прецизна диагноза и назначаването на терапия.

Само преди няколко седмици, в средата на октомври, отделението получи още едно дарение от клуба – огромно количество принадлежности от първа необходимост за новородените. Те бяха събрани по време на сватбеното тържество на пастпрезидента Биляна Андрончева- Джалева. Тя и съпругът поискаха вместо букети с цветя, гостите да носят неща, необходими за бебетата.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: Ротаракт клуб Пловдив-Пълдин
Снимка: leparisien.fr


5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСнимкиСоциални грижиЛайфстайлАнкетиЛюбопитноСпортИсторияПроизводителиНормативни актовеОткритияГеографияЛеченияЗдравни съветиПсихологияТестовеХранене при...Алт. медицинаКлинични пътекиОрганизацииФизиологияСпециалистиБотаника