Начало Здравна медиа Здравни новини Великотърновка стана майка след 19 опита ин витро

Великотърновка стана майка след 19 опита ин витро

Великотърновка стана майка след 19 опита ин витро - изображение

Мъж и жена от Велико Търново станаха родители на момиченце след 19 опита ин витро. На Дарина и Красимир били необходими 15 години, за да се осъществи мечтата им да имат дете. Техните опити започват след запознанството им през 2004 г., като пет години по-късно разбират какъв е техния проблем.

Малката Ивайла се появява на бял свят с помощта на донорска яйцеклетка. Д-р Веска Кехайова, която следила бременността на жената, коментира, че при подобна ситуация особено внимание трябва да се обръща на психическото състояние на бъдещите майки. Въпреки силното си желание да имат дете, те са подложени на силен стрес. Дългото очакване през годините не отменя притеснението, което се появява след зачеването.

Статистиката показва, че нуждаещите се от донорска яйцеклетка са повече от 50 000. Специалистите отчитат, че броят им нараства през последните години. До момента 2000 бебета са се родили вследствие този метод, казва Мариела Куртева от Фондация „Майки за донорство“. Все още хората трудно се решават да дарят и се притесняват.

Редактор: Ирина Тенева
Източник: btvnovinite.bg
Снимка: pixabay.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноСнимкиИсторияСоциални грижиЗаведенияСпециалистиНормативни актовеАлт. медицина