Начало Здравна медиа Здравни новини Великотърновското отделение по клинична патология вече ще може да изследва тъканни материали за 12-17 ч.

Великотърновското отделение по клинична патология вече ще може да изследва тъканни материали за 12-17 ч.

Великотърновското отделение по клинична патология вече ще може да изследва тъканни материали за 12-17 ч. - изображение

Отделението по клинична патология във великотърновската болница „Д-р Стефан Черкезов“ вече разполага с тъканен процесор последно поколение. Чрез него по-бързо и качествено ще се обработват материалите и лекарите ще бъдат улеснени в прецизирането на диагнозата. Апаратът ще е от голяма помощ, особено при имунохистологичните изследвания при онкологичните заболявания.

По думите на началника на отделението д-р Маргарита Христова тъканният процесор е първият, който пристига в нашата страна. Благодарение на него изследванията няма да се правят на ръка и това ще направи качеството на биопсиите още по-добро. С оглед на зачестяването на раковите заболявания това е от голямо значение. Времето за обработка се съкращава значително. Докато ръчната диагностика отнема 4 дни, сега с апарата тя ще става за 12-17 часа.

Редактор: Ирина Тенева
Източник: bnr.bg
Снимка: radiovelikotarnovo.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияНаправления в медицинатаПсихологияНовиниПатологияСпециалистиНормативни актовеФизиологияВидеоЛеченияЛайфстайлСнимкиПроизводителиЛюбопитноОткритияГеография