Начало Здравна медиа Здравни новини Вестник "Капитал" и АбВи търсят иновативни проекти в здравния сектор

Вестник "Капитал" и АбВи търсят иновативни проекти в здравния сектор

Вестник "Капитал" и АбВи търсят иновативни проекти в здравния сектор - изображение

Вестник "Капитал" и биофармацевтичната компания АбВи обявяват конкурс, в който могат да кандидатстват проекти, които са спасили или подобрили живота на пациентите и внедряват иновативни методи.

Ние вярваме, че в българското здравеопазване има много примери за добри практики на световно ниво. Често обаче те остават скрити за обществото“ заяви д-р Кирил Николчев, генерален мениджър на АбВи България.

Вестник Капитал отделя важно място в изданията си на иновациите във всички сфери на бизнеса от самото си създаване. Високите постижения в медицината не са достатъчно добре оценени от обществото и понеже сме в дълг към сектора да покажем добрите практики, обединяваме усилия с експертите и институциите, за да популяризираме успехите на здравния сектор,“ отбеляза г-жа Галя Прокопиева, изпълнителен директор на издателя на в. Капитал „Икономедиа“.

Участие в конкурса могат да вземат и физически, и юридически лица, без ограничения в броя предложени проекти. Най-високо ще бъдат оценени проектите, които демонстрират внедряването на иновация или добра практика, която до момента не е била реализирана в България. Проектите трябва да показват ясно какви са ползите за пациентите и как дадената практика е подобрила или спасила техния живот.

В конкурса може да се участва с: операции, терапевтични подходи, проекти, комуникационни кампании, изследвания, добри практики, които са били изпълнени самостоятелно или в партньорство, като инициативата трябва да е вече приключена дейност или да се изпълнява, но да има видими и измерими резултати. Проектът трябва да спасява или подобрява значително качеството на живот на българските пациенти и/или има измеримо отражение върху техните знания, нагласи и поведение. Самата инициатива трябва да може да бъде повторена с цел да помогне на повече хора.

За участие в журито са поканени представители на Комисията по здравеопазването на Народното Събрание, Министерския съвет, Министерството на здравеопазването, Националната здравноосигурителна каса, Българския лекарски съюз, Българския фармацевтичен съюз, Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти, Националната пациентска организация, най-големите държавни и частни болници, Асоциацията на научноизследователските фармацевтични компании, Икономедиа и АбВи.

Ще бъдат раздадени пет парични награди – за проекти, класирани от журито на първо, второ и трето място на стойност 5000, 3000 и 2000 лв., като в-к „Капитал“ и АбВи ще наградят със специална награда още два проекта.

Награждаването ще се проведе по време на Петата годишна конференция „Иновации и добри практики в здравния сектор“, организирана от Капитал. Проектът, спечелил първа награда, ще бъде представен при откриването на конференцията. Най-добрите проекти ще бъдат популяризирани от в. Капитал.

За включване в конкурса е необходимо да се попълни форма за участие, която се намира на адрес https://events.economedia.bg/event/87, която да се изпрати на е-mail: desislava.nikolova@capital.bg не по-късно от 15 октомври 2018 г.

5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА