Начало Здравна медиа Здравни новини Виден хирург уролог ще преглежда безплатно на 16 и 17 февруари в София

Виден хирург уролог ще преглежда безплатно на 16 и 17 февруари в София

Виден хирург уролог ще преглежда безплатно на 16 и 17 февруари в София - изображение

В София ще гостува хирургът уролог проф. д-р Деря Балбай, който ще проведе безплатни консултации с пациенти с дефекти в пикочния мехур и с онкологични заболявания в урогениталната система. Прегледите ще бъдат на 16 и 17 февруари, но хората трябва да се обадят на тел. 0899 975 588 и 0888 912 702, за да си запишат час.

Специалистът е представител на турската Университетска болница „Коч“ и на „Американска болница“, в чийто офис ще се проведат консултациите. Той се намира на бул. „Христо Ботев“ 26 в столицата. Пациентите трябва да носят своите изследвания и епикризи.

Инициативата е част от социалната програма на двете лечебни заведения за безплатни консултации, чрез които българските пациенти имат достъп до най-новите медицински достижения и добри специалисти.

При пациентите, които са диагностицирани с рак на пикочния мехур, има приемливи методи за избягване на психологическите и физическите проблеми при болните и неудобството от поставянето на торба вместо отстранения орган.

За да се избегнат тези затруднения, съществува вариант, при който може да се изгради пикочен мехур от собствените тънки черва на пациента. Има две възможности при интервенцията – да се извърши по роботизиран или по открит начин. Първият предоставя по кратки срокове за възстановяване, намаляване на усложненията и кървенето.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: 24chasa.bg
Снимка: rgstatic.net

 

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Здравни съветиЛюбопитноПатологияХранене при...НовиниИзследванияКлинични пътекиАлт. медицинаСпециалистиЛеченияБотаникаИсторияСнимкиНормативни актове